woensdag 8 januari 2014

Tutorial: van oud plastic naar post!

Na van een mede post liefhebber dit filmpje gekregen te hebben, kreeg ik jeuk in mijn vingers en wou ik het ook proberen! Zo heb ik een tasje van de V&D (zwart/wit) en een tasje van een lokaal modewinkeltje (roze) gestreken. Zelf heb ik de "parchment paper" uit het filmpje vervangen door bakpapier. Dit ging net zo goed! Het ligt er een beetje aan hoe dik het plastic zakje is. als het dik plastic is hoef je het niet perse dubbel te vouwen. Bij dun plastic liever wel, anders komen er gaatjes in is mijn ervaring..


Eenmaal de stukken geknipt en gevouwen en geplakt, heb ik een aantal verschillende dingen ervan gemaakt. Het is juist de kunst om zo min mogelijk ervan weg te hoeven gooien! Ik heb er een enveloppe van kunnen maken en nog wat extra's, zoals een magneet (met magneettape erachter), een tag en een sleutelhanger! Doe jij ook wel eens aan recyclen bij het maken van je post??

2 opmerkingen:

 1. Leuk idee, ga ik ook eens proberen. Ik hergebruik inderdaad van alles, maar dat doe ik sowieso vaak voor allerlei knutselprojecten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Mariama,

  Heel leuk om te zien hoe je het plastic hebt gebruikt! Ik ga het zeker onthouden voor de soms prachtige tasjes die je krijgt bij winkels. Erg leuke manier om dat niet weg te hoeven gooien, maar er een ander weer blij mee te maken. Bedankt dat je me erop wees!

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen