Post feitjes

- Vanaf januari 2014 is het postzegeltarief verhoogd van 60 cent naar 64 cent per postzegel. Oude zegels van voorgaande jaren kunnen gewoon nog gebruikt worden, zolang er een 1 op staat. Guldenzegels kunnen namelijk vanaf november 2013 niet meer gebruikt worden. LET OP: per januari 2015 worden de tarieven van postzegels weer verhoogd, ditmaal van 64 cent naar 69 cent.

- Decemberzegels zijn te gebruiken tot 5 januari, daarna kun je ze gebruiken om bij te plakken bij de normale postzegels. Of je bewaart ze tot het einde van het nieuwe jaar, dan kun je ze weer gewoon als decemberzegels gebruiken!

- Vanaf januari 2014 wordt er geen gewone post meer verzonden op de maandag. Pakketpost en rouwpost wordt wel gewoon verzonden op maandag.

- Internationale postzegels zijn sinds 2014 niet meer te onderscheiden in Europa-zegels en Wereld-zegels. Dit is nu één Internationale zegel geworden. De internationale zegel kost 1,05 euro.

- Op veel plekken zijn brievenbussen weggehaald, omdat hier weinig tot geen post in gegooid wordt. In 10 jaar tijd (2002-2012) zijn er namelijk 2,1 poststukken minder verzonden. De brievenbussen bij zorginstellingen blijven staan voor mensen die slecht ter been zijn en er zijn nieuwe brievenbussen bij gekomen op drukke plekken, zoals bij supermarkten, treinstations en aan het begin van woonwijken. Zoek je dus een brievenbus? Dan weet je waar je moet zoeken!

Bron: Postnl.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen